Opis
Norsan Omega-3 Vegan 100 ml to suplement diety łączący cenne właściwości oleju z alg z właściwościami przeciwutleniającymi organicznej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Wegański preparat jest źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 – DHA i EPA.
Właściwości
Olej z alg morskich: bogaty w EPA i DHA
2.000 mg omega-3 w dawce dziennej (1 łyżeczka)
Uprawa niskoemisyjna i przyjazna dla środowiska naturalnego
Z organiczną oliwa z oliwek jako przeciwutleniaczem
800 IE Witamina D3 (wegańska)
Przyjemny cytrynowy smak
NORSAN Omega-3 Vegan to 100% roślinny olej z alg. Olej pozyskiwany jest z mikroalg morskich Schizochytrium sp. To mikroskopijne glony, które żywią się wyłącznie substancjami organicznymi i roślinnymi, takimi jak martwe liście. Mikroalgi Schizochytrium sp. są szczególnie bogate w morskie kwasy tłuszczowe omega-3 DHA i EPA. Tym samym doskonale nadaje się do produkcji wegańskiego oleju omega-3. Ze względu na wysoką zawartość kwasów omega-3 nasz olej z alg roślinnych z natury zawiera ich dużą dawkę. W związku z tym nie jest konieczna dalsza obróbka chemiczna w celu uzyskania wyższego stężenia
Proces produkcyjny jest zrównoważony i przyjazny dla środowiska. Mikroalgi morskie, których używamy do produkcji Omega-3 Vegan nie pochodzą z morza. Uprawiane są w dużych stawach zawierających sztuczną wodę morską. Oszczędza to zasoby i chroni bazę pokarmową ryb. W ten sposób nie ingerujemy w naturalny ekosystem morza, oszczędzając stada ryb i kryla.
Skład
Jak stosować
Dzienne spożycie
To nasz unikalny i staranny proces obróbki gwarantuje wyjątkową jakość i świeżość naszego oleju z wodorostów. Świeżość olejku jest niezbędna dla zapewnienia przyjemnego smaku i zapachu. Kilka kropli naturalnego olejku cytrynowego dodaje dodatkowego smaku przyjemnemu smakowi. Spożycie nie prowadzi do nieprzyjemnego refluksu ani odbijania. Dzięki przyjemnemu smakowi Omega-3 Vegan łatwo integruje się z codziennymi nawykami żywieniowymi.
W przypadku ciąży i karmienia piersią: 5 ml co 4 dni.