Opis
Pasieki Rodziny Sadowskich pierzga, 200 g to połączenie pyłku kwiatowego, mleczka pszczelego, miodu i enzymów pszczół. Wykazuje wszechstronne działanie na organizm. Jest naturalnie całkowicie odporna na pleśń i procesy gnilne.
Właściwości
Pierzga jest to połączenie pyłku kwiatowego, miodu, mleczka pszczelego oraz enzymów pszczelich. Dzięki dużej zawartości kwasu mlekowego i jego właściwościom przeciwutleniającym, pierzgę można przechowywać przez długi czas bez strat jakościowych. W składzie pierzgi znajdują się: witaminy: A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K, P i PP oraz pierwiastki: potas, żelazo, selen, magnez, miedź, krzem, chlor, siarkę, mangan, a także enzymy. Oddziaływanie lecznicze pierzgi, wykorzystuje się w takich schorzeniach jak: przewlekłe zapalenie wątroby, przewlekłe zapalenie migdałków, schorzenia kardiologiczne, niedokrwistość z niedoboru żelaza, schorzenia jelit i żołądka, prostata, anemia, reumatyzm. Ma działanie wzmacniające i regenerujące np. po chorobach, przy rekonwalescencji, po operacjach, przy niedoborach witamin i minerałów.
Skład
pierzga
Ostrzeżenia
Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu do maksymalnie 18 stopni.
Producent
Miodziarze sp. z o.o
Typ produktu
Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego