Opis
Mogu Mogu napój Mango, 320 ml stanowi połączenie soku mango oraz hiszpańskiej galaretki kokosowej nata de coco. Świetnie sprawdza się na różne okazje – do pracy, na wycieczki lub imprezy. Doskonale orzeźwia, a dodatkowo dostarcza mikroelementy.
Właściwości
- Wyróżnia się żelową konsystencją.
- Posiada niewielkie cząsteczki orzechów kokosowych.
- Pomaga w uzupełnieniu pierwiastków, m.in. kwasu foliowego, magnezu, żelaza, fosforu, wapnia.
- Zawiera antyoksydanty opóźniające proces starzenia się skóry.
- Zwiera witaminę C wspierającą układ odpornościowy.
- Nadaje się do przygotowywania oryginalnych deserów.
Mogu mogu o smaku mango to naturalny napój izotoniczny. Produkt posiada w składzie galaretkę kokosową (inaczej określaną jako śmietanka). Surowiec wytwarza się w procesie fermentacji wody pozyskiwanej z zielonego kokosu. Nata de coco jest bardzo dobrze przyswajana przez organizm. Stanowi źródło kultur bakterii Acetobacter xylinum o pozytywnym wpływie florę jelitową.
Skład
Woda, sok z mango, nata de coco (naturalnie fermentowana woda kokosowa), fruktoza, sacharoza, kwas cytrynowy (regulator kwasowości), aromat, benzoesan sodu (substancja konserwująca), beta-karoten (barwnik naturalny).
Producent
Mogu Mogu
Typ produktu
Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego