MILZU!

  (7)

MILZU! to łotewska marka zdrowych płatków pełnoziarnistych wzbogaconych o błonnik, które od wielu lat stanowią element codziennego menu zarówno dzieci, jak i osób dorosłych. W ofercie MILZU! znaleźć można przede wszystkim produkty żytnie i owsiane wytwarzane na bazie ekologicznych składników.

Sortuj według

Płatki śniadaniowe MILZU! – sprawdzony przepis na zdrowie, zwinność i lepszy umysł

MILZU! jest marką istniejącą na łotewskim rynku artykułów spożywczych od 2013 roku, która zrodziła się z chęci przeprowadzenia prawdziwej rewolucji na śniadaniowych talerzach dzieci i osób dorosłych. Efektem działań założycieli marki stało się stworzenie płatków śniadaniowych MILZU!, których receptura od samego początku opracowywana była we współpracy z naukowcami z Uniwersytetu w Rydze.

Głównym założeniem, które towarzyszy marce MILZU! od samego początku, jest tworzenie zdrowej żywności na bazie pełnowartościowych zbóż, takich jak owies i żyto, które mają stać się alternatywą dla ogólnodostępnych produktów opartych na dużej ilości cukru rafinowanego oraz konserwantów. Wszystkie składniki zawarte w płatkach śniadaniowych MILZU! są pozyskiwane z certyfikowanych upraw ekologicznych, a część z nich importowana jest z Polski. W składzie płatków MILZU! nie znajdziemy żadnych związków chemicznych, środków barwiących, a nawet cukru. Produkty te są naturalne i wzbogacone jedynie o niewielką ilość miodu lub BIO CUKRU.

MILZU! – płatki śniadaniowe z mąki żytniej i owsianej, które dbają o zdrowie najmłodszych

Bazą płatków śniadaniowych MILZU! jest mąka żytnia BIO oraz mąka owsiana BIO, które produkowane są w certyfikowanych gospodarstwach ekologicznych i są wolne od wszelkich związków chemicznych. MILZU! przetwarza je w taki sposób, by zachować pełną gamę składników odżywczych, takich jak np. duże ilości błonnika, który zapewnia uczucie sytości, reguluje procesy trawienne i usprawnia wydalanie toksyn z organizmu. Dzięki temu, jedząc płatki MILZU! na śniadanie, nie tylko czujemy się lekko i komfortowo, ale także szybciej tracimy zbędne kilogramy.

Co ważne, mąki pełnoziarniste wykorzystywane do produkcji płatków śniadaniowych MILZU! mają niski indeks glikemiczny, dzięki czemu obniżają poziom cholesterolu we krwi i zmniejszają ryzyko zachorowania na cukrzycę typu II. Produkty te są również bardzo dobrym rozwiązaniem dla osób z zaburzeniami gospodarki węglowodanowej – cukrzycą i insulinoopornością. Rozpocznij dzień z uśmiechem i pozytywnym nastawieniem, które zapewnią Ci płatki śniadaniowe MILZU!, dostępne w Dr. Max Drogeria. Poznaj ich prosty, ekologiczny skład, pyszny smak i atrakcyjną cenę, która nie obciąży Twojego portfela!