Opis
Natur Planet Migdały kalifornijskie, 250 g zastępują niezdrowe, słone i słodkie przekąski. Są bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, które odpowiadają za zdrowie układu nerwowego, prawidłową pracę mózgu i utrzymanie sprawności umysłowej.
Właściwości
- Kompleksowo wspierają układ nerwowy.
- Usprawniają pracę układu pokarmowego.
- Źródło kwasu foliowego.
- 100% naturalnych składników.
- Bez barwników i aromatów.
- Wegańskie.
Migdały kalifornijskie to przekąska, która uzupełnia dzienne zapotrzebowanie na magnez i witaminy z grupy B. Dzięki niej znika problem nagłych skurczów mięśni, drżenia rąk i osłabionej sprawności intelektualnej. Kwasy tłuszczowe w połączeniu z magnezem podnoszą odporność organizmu na stres. Witaminy z grupy B dodatkowo wspierają proces regeneracji układu nerwowego. Kwas foliowy jest z kolei ważny dla kobiet w ciąży i planujących ciążę, gdyż zapobiega występowaniu wad cewy nerwowej u płodu. Po migdały można sięgać również w celu złagodzenia zgagi i mdłości.
Tabela
Wartości odżywcze: | w 100 g |
---|---|
Wartości energetyczne | 2759 kJ / 659 kcal |
Tłuszcze w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
67,1 g 16,1 g |
Węglowodany w tym cukry |
11,7 g 2,3 g |
Białko | 14,3 g |
Błonnik | 7,5 g |
Sól | 0,01 g |