Opis
Schär Brownies Mieszanka do wypieku brownie bezglutenowa, 350 g umożliwia samodzielne przygotowanie smacznego wypieku dla osób o specjalnych potrzebach żywieniowych. Zawiera mąki łagodne dla wrażliwego układu pokarmowego, które ograniczają alergie.
Właściwości
- Na bazie mąki z soczewicy, ryżowej i kukurydzianej.
- Źródło magnezu.
- Proste do przygotowania.
- Nie zawiera laktozy.
- Bez dodatku pszenicy.
- Naturalny smak i aromat.
- Alternatywa dla klasycznego ciasta brownie.
Mieszanka bezglutenowa do wypieku ciasta pozwala cieszyć się dobrze znanym smakiem, nawet gdy cierpi się na nietolerancję glutenu lub celiakię. Gotowy wypiek jest słodki i wilgotny. Zawartość kakao sprawia, że brownie dostarcza magnezu. Dzięki temu sprzyja utrzymaniu wysokiego poziomu koncentracji i dobrego samopoczucia emocjonalnego. Kakao zapobiega również występowaniu skurczów mięśni i drżenia powiek. Brownie po upieczeniu sprawdza się świetnie jako dodatek do popołudniowej kawy lub herbaty. Smakuje dzieciom i dorosłym.