Olimp Hi Protein Brownie, dietetyczne babeczki, smak czekoladowy, 500 g

Dostępny
47,59
Oszczędzasz 25%

Oryginalna cena:  63,49 zł  ·  zniżka 15,90 zł

Cena min. z 30 dni przed akcją 63.49 zł

Maksymalna dozwolona ilość: 1 szt.
Dodaj produkty do koszyka, aby otrzymać bezpłatną wysyłkę. Kwota minimalna 249,00 zł

O produkcie: Olimp Hi Protein Brownie, dietetyczne babeczki, smak czekoladowy, 500 g

600008715

Opis

Olimp Hi Protein Brownie, dietetyczne babeczki, smak czekoladowy, 500 g to niskokaloryczny odpowiednik tradycyjnych babeczek.


Właściwości

  • Proste w przygotowaniu białkowe babeczki.
  • Idealne na deser.
  • Czekoladowy smak.
  • Można łączyć z sosami zero lub kremami orzechowymi.
  • Wysoka zawartość białka, które przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej.

Olimp Hi Protein Brownie, dietetyczne babeczki, smak czekoladowy, 500 g to łatwe w przygotowaniu, wysokobiałkowe babeczki (24 g na porcję).


Tabela

Informacja żywieniowa Na 100 g
Wartość energetyczna 2598 kJ/ 628 kcal
Tłuszcz; 54 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,0 g
Węglowodany: 6,8 g
w tym cukry: 4,9 g
Błonnik: 8,2 g
Białko: 24 g
Sól: <0,01 g

Skład

Składniki: 54% preparaty białkowe (koncentrat białek serwatkowych (z mleka), białko jaja w proszku, hydrolizat białek serwatkowych (z mleka)), mleko pełne w proszku, aromaty, mąka owsiana, 6% płatki czekolady (miazga kakaowa, substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator – lecytyny (z soi)), substancja słodząca – ksylitol; 5% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, substancja zagęszczająca – guma ksantanowa; substancja spulchniająca – węglany sodu; sól, substancje słodzące – glikozydy stewiolowe, acesulfam K, sukraloza; emulgator – lecytyny (z soi).


Jak stosować

Sposób przygotowania: 

  1. 1 porcję (50 g proszku = 1½ miarki) wymieszać z 80 ml wody.
  2. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
  3. Tak przygotowaną masę umieścić w foremkach do wypieku babeczek do ¾ wysokości formy (1 porcja proszku wystarcza na 3 foremki). Piec ok. 8-10 minut (lub do suchego patyczka) w temperaturze 170-180°C.
  4. Czas oraz temperatura wypieku zależna jest od użytych form do wypieku (papierowe, silikonowe, metalowe) i właściwości piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia.

Dzienne spożycie

Według potrzeb.


Przeznaczenie

Dietetyczna przekąska.


Ostrzeżenia

  • Warunki przechowywania: przechowywać w suchych pomieszczeniach, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
  • Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków.

Waga

500 g netto


Producent

Olimp Laboratories Sp. z o.o.
Nagawczyna 109 c,
39-200 Dębica,
Polska


Typ produktu

Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego

Ostrzeżenie: zdjęcia mają charakter wyłącznie informacyjny.