Opis
Migdały ekologiczne BIO 150 g to ekologiczna przekąska, której składniki wpływają korzystnie na organizm oraz dostarczają energii.
Właściwości
- Ekologiczny i nieprzetworzony produkt.
Migdały to nasiona migdałowca pochodzące z rejonów Bliskiego Wschodu. Charakteryzują się wysoką zawartością witaminy B12, witaminy E, niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, błonnika pokarmowego oraz potasu. NNKT mają właściwości przeciwzakrzepowe oraz redukujące poziom cholesterolu. Flawonoidy działają przeciwutleniająco. Ponadto wpływają na napięcie ścian naczyń krwionośnych, co reguluję ciśnienie tętnicze krwi. Witamina E wzmacnia i rozkurcza naczynia, redukuje ciśnienie krwi, zmniejsza jej krzepliwość i zapobiega tworzeniu się blaszki miażdżycowej. Wszystkie te elementy stanowią profilaktykę choroby niedokrwiennej serca, zakrzepów i zawału.
Skład
Jak stosować
Waga
Producent
BioLife Sp. z o.o.
ul. Miodowa 17
17-100 Bielsk Podlaski