HiPP BIO kaszka jaglana z ryżem i kukurydzą, 200 g

Dostępny
11,35
Dodaj produkty do koszyka, aby otrzymać bezpłatną wysyłkę. Kwota minimalna 249,00 zł

O produkcie: HiPP BIO kaszka jaglana z ryżem i kukurydzą, 200 g

600006624

Opis

HiPP BIO kaszka jaglana z ryżem i kukurydzą, 200 g to smakowita propozycja dla maluszków po 4. miesiącu życia. Nie zawiera glutenu, mleka ani cukru. Podawaj ją swojemu dziecku jako samodzielny posiłek lub jako dodatek do warzyw i owoców. Zadbaj o prawidłowo zbilansowaną dietę.


Właściwości

Najwyższa jakość HiPP

  • Ponad 60 lat doświadczenia w rolnictwie ekologicznym
  • Szczegółowe kontrole w naszym laboratorium, należącym do wiodących w Europie
  • Bardziej surowe normy jakościowe niż wymagane prawem
  • Ekologiczne ziarna zbóż
  • Tradycyjne metody uprawy - bez użycia nawozów sztucznych i innych środków chemicznych*
  • Bez składników modyfikowanych genetycznie*

*zgodnie z rozporządzeniem Rady (WE) nr 834/2007 dotyczącym produkcji ekologicznej

Znak HiPP BIO to gwarancja ponad 260 kontroli każdego produktu oraz 60 lat doświadczenia w rolnictwie ekologicznym.

Dla bezpiecznego i zdrowego żywienia Twojego dziecka:

  • bez dodatku cukru**
  • wyselekcjonowane składniki - wartościowe, bezglutenowe zboża, w tym pełnoziarniste proso
  • zgodnie z przepisami prawa zawiera witaminę B1 - ważną dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego

Bez zbędnych dodatków

  • cukru**
  • aromatów

**zawiera naturalnie występujące cukry


Skład

Pełnoziarnista Mąka Jaglana*, Grysik Ryżowy*, Mąka Kukurydziana*, Witamina B1, * z Rolnictwa Ekologicznego Tekst Dotyczący Alergenów Produkt Bezglutenowy

Jak stosować

Sposób przygotowania kaszki po 4. miesiącu
Z mlekiem modyfikowanym
22 g kaszki + 18, 8 mleka modyfikowanego (np. HiPP 2 Combiotik) + 200 ml wody
1. Zagotuj 200 ml wody i ostudź do temperatury ok. 50°C***.
2. Do miseczki wsyp 18, 8 g mleka modyfikowanego oraz 22 g (3-4 łyżki stołowe) kaszki. Dodaj przestudzoną wodę i zamieszaj.
3. Pozostaw na ok. 1 min do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przed podaniem sprawdź temperaturę.

Z mlekiem HA Kaszkę jaglaną z ryżem i kukurydzą BIO możesz przygotować także z mlekiem HA. Postępuj analogicznie do sposobu przygotowania z mlekiem modyfikowanym (patrz powyżej).

Jako bezmleczna kaszka zbożowa z owocami
Zagotuj 100 ml wody i ostudź do temperatury ok. 50°C***. Wsyp do miseczki 2 łyżki stołowe (11 g) kaszki. Dodaj ostudzoną wodę i zamieszaj. Dodaj 3/4 słoiczka (ok. 95 g) dowolnych owoców HiPP BIO (np. Gruszki Williamsa) oraz łyżeczkę oleju BIO (np. rzepakowego lub lnianego) i pozostaw do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Dodaj owoce HiPP BIO (np. Pierwsze jabłko BIO, 80 g) oraz łyżeczkę oleju rzepakowego BIO i pozostaw do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przed podaniem sprawdź temperaturę.

***Aby uzyskać odpowiednią konsystencję, nie używaj do przygotowania kaszki zbyt gorącej wody.


Przeznaczenie

Po 4. miesiącu

Ostrzeżenia

Ważne informacje:
  • Dla zdrowia Twojego dziecka ważne jest przestrzeganie sposobu przygotowania kaszki.
  • Zawsze podawaj kaszkę łyżeczką i przygotowuj ją bezpośrednio przed karmieniem.
  • Po każdym użyciu starannie zamknij torebkę. Przechowuj ją w higienicznych warunkach, w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 2 tygodni po otwarciu.
  • Nie podgrzewaj kaszki w kuchence mikrofalowej (niebezpieczeństwo poparzenia!).
  • W celu ochrony ząbków dziecka przed próchnicą nie podawaj kaszki po wieczornej pielęgnacji jamy ustnej.

Zadbaj o zrównoważoną dietę oraz zdrowy tryb życia swojego dziecka.

Jakość tego produktu w momencie opuszczania zakładu produkcyjnego była bez zarzutu

  • przed użyciem upewnij się, że opakowanie nie zostało naruszone.

  • Waga

    200 g netto

    Producent

    HiPP Polska Sp. z o.o.
    Giełdowa 1,
    01-211 Warszawa

    Typ produktu

    Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego

    Ostrzeżenie: zdjęcia mają charakter wyłącznie informacyjny.